top of page
Pampas Grass

På kliniken finns det tillgång till direktdigital röntgen, ett ultraljud med god prestanda och ett nytt endoskop för luftvägsendoskopi.

På tandsidan finns det bra förutsättningar att göra en god undersökning med tvångsspilta, en enklare intraoralkamera och bra belysning.

Det finns utrustning för att tillverka IRAP och erfarenhet av Articell Forte, ett nytillkommet preparat med stamceller för intraartikulärt bruk.

Kliniken samarbetar med equiterapeut Eva Cavell som har en sjuksköterskeutbildning i grunden och mångårig erfarenhet som equiterapeut.

Även Eva har en gedigen förankring i sporten.

H E L E N A 

Helena är veterinär sedan 2001 och utbildad i Uppsala. Efter examen arbetade hon en period som distriktsveterinär och har därefter arbetat med sporthästmedicin, först hos Jonas Tornell, sedan på Jägersro hästklinik och nu i egen regi på Torreberga.

När hon inte är upptagen med att laga sjuklingar på kliniken tar hon hand om sina egna hästar, däribland stoet Viva som hon tog till Breedersfinal som 6-åring 2022. Helena har tävlat och utbildat hästar upp till Intermediare I.

bottom of page