top of page

Lottas mormors mormor, Wilhelmina von Hallwyll, skapade Hallwyllska Museet på Hamngatan 4 i Stockholm. 1920 skänkte makarna von Hallwyll museet till Svenska Staten och 1938 öppnades det upp för besökare.

 

Museet är ett tidsdokument över hur de priviligierade  levde i början av förra seklet. Ett fantastiskt hem till en av Sveriges rikaste kvinnor med resurser och samlarådra som få.

2002 hade Lottas mamma, Irma Silfverschiöld, lämnat uppdraget som landstingsråd och representant för Christies Auktionshus i södra Sverige. 

Nu hade hon tid och energi att förverkliga sin dröm. Att göra ett museum, ett tidsdokument över hur olika generationers kvinnor lekte med sina dockor. 

2004 öppnade Irma sitt dockmuseum - Sju Generationer - i en av flyglarna på Klågerups Slott i Skåne. Det blev ett välbesökt museum som lockade busslaster med besökare från när och fjärran. Alla med ett gemensamt intresse av att höra om våra dockor och historien bakom dem. 

2018 gick flyttlasset av museet till Lottas gårdsplan på Torreberga Gård och den 2 juni var det storslagen nyinvigning med pompa och ståt i den gamla silon på gården. 

Vi välkomnar alla som vill höra mer om livet på landet, dockor på slott och prinsessors drömmar och kavaljerer.

 

Lotta och Irma i dockmuseet på Klågerups Slott

S J U   G E N E R A T I O N E R

bottom of page